sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Loppu hyvin, Kaikki hyvin!

Ajattelin kirjoittaa vielä yhden postauksen liittyen työssäoppiini.

Noniin eli työssäoppini loppui eilen ja minulle jäi haikeat mutta helpottuneet fiilikset. Toisaalta Aulanko oli jossain määrin kiva topipaikka, koska tapahtumissa oli kivaa ja silloin kun oli asiakkaita niin hommia riitti. Mutta en näe kuitenkaan itseäni tiskin takana seisomassa 7-9 tuntia päivässä. Niinkuin muissa postauksissa sanoin, olen paljon enemmän toiminnan ihminen ja tykkään tehdä töitä tekemällä, enkä vain olemalla. Noh, mutta kuitenkin, en kadu, että menin Aulangolle, koska nyt näin mitä se työ on ja nyt tiedän millaista työtä en halua tehdä tulevaisuudessa / millainen työ ei sovi minulle.

Vaikka työssäoppini loppui nyt, enkä jää sinne varsinaisesti töihin, haluisin kuitenkin olla mukana auttamassa tapahtumissa ja jos on kiireisiä päiviä. Tästä puhuinkin jo kylpylän päällikön kanssa ja sovimme, että otan häneen uudestaan yhteyttä kun olen täysi-ikäinen ja silloin sovimme työsopimuksesta jne. Joten on kuitenkin kiva, että työni ei loppunut kokonaan Aulangolla, vaan pääsen auttamaan silloin kun apua sinne tarvii.

Noin, siinä se. Ens vuotta ja seuraavaa työssäoppi paikkaa odotellessa :)
 








maanantai 22. toukokuuta 2017

Työssäopin neljännen ja viidennen viikon fiiliksiä 1.5 - 14.5

Kirjoitan taas samaan postaukseen, koska viikon tekemiset ei muutu mitenkään.

Noni eli nyt olen ollut Aulangolla viisi viikkoa ja siltä se tuntuukin. Edelleen minulla on samat fiilikset kuin viime postauksessa, eli respa ei ole todellakaan minun paikkani. Olen paljon enemmän toiminnan ihminen, enkä osaa ollenkaa olla ja seistä vaan respan tiskin takana 7 tuntia päivässä tylsistyen. Ja siis siksi puhun koko ajan, että minullla on tylsää, koska ei siellä ole mitään tekemistä, kun ei ole asiakkaita! Kuka käy arkiaamuisin kylpylässä muutakuin ne 6 kanta-asiakasta? Vastaus on, että ei kukaan. Illastakin on todella hiljaista ja varsinkin jos on hyvä ja lämmin ilma niin asiakkaita ei näy missään.

Voisin kertoa tässä nyt vähän tekemisistäni siellä. Eli kun asiakas tulee rahastan hänet ja annan pukukaapin avaimen. That`s it. Olen myös välillä kahvilan kassalla ja välillä jos on tylsää menen tarjoilemaan ruokia, jos tarvitsee. Varailen myös välillä keilaratoja ja laitan keilapelin päälle. Kerran viikossa aamulla pitää keilakengät desinfioida ja putsata hyllyt pölyistä, olen myös kerran imuroinut koko keilahallin.

Näissä kahdessa viime viikossa parasta on ehdottomasti ollut se, kun pääsin töihin sinä iltana, kun Haloo Helsinki esiintyi 6.5. En tällä kertaa ollut piippiip laitteella ovella vaan olin laittamassa rannekkeita kolmen muun työntekijän kanssa. Sekin oli kivaa puuhaa ja sai olla ihmisten kanssa tekemisissä! Harmi kun työssäoppini aikana ei ole enää muita tapahtumia.





Työssäopin toisen ja kolmannen viikon fiiliksiä. 17.4 - 30.4

Kirjoitan nämä viikot nyt samaan postaukseen, koska työssäoppimisviikkoni eivät eroa paljon toisistaan.

Noniin eli nyt olen ollut Aulangolla jo vähän pidempään töissä ja mieleni on alkanut selkeästi muuttua. Näin suoraan sanottuna olen huomannut, että Aulanko ei ole ollenkaan minun paikkani. Tykkään tehdä töitä tekemällä, enkä vain istui respan takana tuijottaen kelloa ja toivoen että aika menisi eteenpäin. Eli minulla on todella tylsää siellä aina viikolla. Olen ollut viikonloppunakin töissä ja silloin on onneksi vähän enemmän ihmisiä, mutta jos viikonloppuna on nätti ilma niin sitten ei ole asiakkaita ja taas tuijotan vaan kelloa toivoen että aika kuluisi : (

On näissä kuluneessa kahdessa viikossa jotain hyvääkin! Nimittäin 22.4 Klamydia ja Turmion kätilöt olivat esiintymässä Aulanko areenalla ja sain olla silloinkin töissä! Tykkään paljon olla tapahtumissa töissä, koska tiedän, että ainakin silloin hommaa riittää. Tapahtumassa olin yhden järjestyksenvalvojan kanssa piippiip koneella lukemassa sisäänpääsulippuja ovella ja kivaa oli :)  Toivon niin paljon, että saisin olla mukana muissakin tapahtumissa...





Työssäopin ensimmäisen viikon fiiliksiä 10.4 - 16.4

Eli olen siis työssäoppimassa Cumulus Resort Aulangolla ja aloitin työssäopin 10.4.

Jännitin ensimmäistä työssäoppimis päivääni tosi paljon, koska olin odottanut tätä työssäoppia niin kauan. Ensimmäinen viikkoni sujui kuitenkin hyvin ja muut työntekijät olivat minulle tosi mukavia. Olen siis kylpylän kassalla töissä ja välillä autan myös kahvilan kassalla. Ensimmäisen viikon jälkeen tykkään vielä paikasta ja olen oppinut jo paljon mielestäni. Uusia opittavia asioita tulee tietenkin koko ajan lisää, mutta pikkuhiljaa niitä opettelen. Myös asiakkaat ovat todella mukavia ja kanta-asiakkaat huomaavat nimikyltistäni, että olen harjoittelija, joten he toimivat sen mukaisesti.
Seuraavia viikkoja odotellessa!





Työssäopin 1. tehtävä

1. Taustatietoja yrityksestä / organisaatiosta / järjestöstä

- Omistaja tai ylläpitäjä
Restel ketju, Kylpylän päällikkö Jani Rantanen

- Toimiala
Kylpylähotelli

- Perustamisvuosi
Hotellin ensimmäinen osa valmistui vuonna 1938. Kylpylä ja monitoimihalli rakennettiin vuonna 2006.


2. Liikeidea ja toiminta-ajatus
Liikeideana on tarjota asiakaille laadukasta majoitusta ja hyvää palvelua. Toiminta-ajatus on lähinnä asiakaslähtöisyys, turvallisuus, luotettavuus ja tehokkuus. Cumulus hotellien liikeideakuvauksessa asiakas on työnsä vuoksi matkustava tai kaupunkilomalainen. Tunnusominaisuutena on kodikas ilmapiiri, tasalaatuiset tuotteet ja hyvä, iloinen palvelu.


3. Yrityksen / organisaation / järjestön henkilökunta: koulutus, työkokemus. Mitä taitoja
työntekijän tulisi hallita ammatillisen koulutuksen jälkeen?

- Koulutus
Riippuen missä työskentelee, kylpylän respassa ei tarvitse mitään erikoiskoulutusta vaan esim matkailualan ja matkailuvirkailijan koulutuksella pärjää hyvin. Koulutusta ei katsota niin tärkeäksi siellä, vaan sitä, että on asiakaspalveluhenkisyyttä, on sosiaalinen ja haluaa olla asiakkaiden kanssa tekemisissä.

-Työkokemus
Asiakaspalvelutyökokemusta olisi hyvä olla. Tai kahvila työskentelyä.

-Mitä taitoja
Työntekijällä tulisi olla paljon asiakaspalveluhenkisyyttä ja rohkeutta puhua asiakkaille. Myös kielitaito olisi hyvä olla.


4. Ota selvää seuraavista asioista

- Miten yritys / organisaatio / järjestö on määritellyt toiminnan laadun ja miten sitä
seurataan?
-

- Miten henkilökunnalle tiedotetaan yrityksen asioista?
Kerran kuussa kokous, jossa puhutaan tulevat tapahtumat jne. Myös respassa on "päiväkirja" , jota täytellään joka päivä ja kirjoitetaan sinne mitä on päivän aikana tapahtunut.

- Miten uusien työntekijöiden perehdyttäminen toteutetaan?
Yksi työntekijä ottaa aina yhden työssäoppijan vastuulleen ja ensimmäiset pari viikkoa työssäoppija on tämän "vastuuopettajan" kanssa töissä samoilla vuoroilla.

- Miten yrityksessä huolehditaan henkilöstön työhyvinvoinnista?
Työterveystarkastukset, kuntoutusta saa tarvittaessa työn kautta, vapaa pääsy kylpylän aktiviteetteihin (uimaan, keilaamaan, kuntosalille)

- Millainen on yrityksen imago (yrityskuva) ja miten sitä tuodaan esille?
Aulangon imago on mielestäni hyvä. Aulanko antaa hyvän kuvan ja vaikutelman mainoksillaan sosiaalisissa medioissa ja paikan päällä. Kaiken ikäisille löytyy jotain aktiviteettejä ja Aulangolle tullaan yleensä viihtymään.







3 & 4 & 5 viikko Petäyksessä

Olen ollut Petäyksessä nyt yhteensä 5 viikkoa ja aika on mennyt kyllä hurjaa vauhtia eteenpäin. Kolmannella viikolla oli ensimmäiset kerr...