maanantai 6. helmikuuta 2017

Lasten RIO aiheinen satupolku 28.11.2016


Pidimme Janetan, Sonjan, Tinjan ja Iidan kanssa satupolun Juteinikeskuksen eskareille. Satupolku oli noin tunnin mittainen ja se sisälsi RIO teemaan liittyviä erilaisia leikkejä ja rauhallisen piirrustushetken. 

Eskariryhmä kenelle pidimme tämän satupolun, oli niin suuri, että se piti jakaa kahteen ryhmään. Eli toteutimme tämän ohjelmapalvelun kaksi kertaa. Kuitenkin se oli mielestäni vain hyvä asia, koska tykkään olla ja touhuta lasten kanssa ja oli ihanaa olla heidän kanssaan useampi tunti. :) 

Kun toteutimme ohjelmapalvelun ensimmäiselle ryhmälle, huomasin että kaikkia ryhmäläisiä vähän jännitti ja hermostutti miten saamme ohjelmapalvelun menemään aikataulun mukaisesti, kuitenkin kaikki meni hyvin jo ensimmäisellä kerralla ja aikataulustakaan ei pahemmin lipsuttu! Toisella kerralla ohjelmapalvelu oli mielestäni helpompi vetää, kun tiesi miten homma toimii ja tiesi paremmin miten ohjeistaa lapsia leikkeihin niin, että he ymmärtävät säännöt helpommin.

Juuri kun luulin, että selviäisimme ohjelmapalvelun suunnitelusta ilman suurempia ongelmia, niin Tinja sairastui juuri päivää ennen satupolun toteuttamista. Hetken sitten pähkäilimme, miten ryhmäläiset saisivat kyydin tänne Parolaan Juteinikeskukseen, kun kuski Tinja ei olekkaan tulossa. Kyytiongelmastakin sitten lopulta selvittiin ja kaikki paitsi Tinja pääsivät paikalle. Olen ylpeä miten hienosti saimme puutuvan ryhmäläisen hommat jaettua, kuitenkin niin lyhyellä varoitusajalla. :)  

Olen kuitenkin todella tyytyväinen kokonaisuuteen. Yhteistyömme sujui aivan loistavasti ja kaikille jaettiin saman verran tehtäviä ja jokainen ryhmässä teki hyvin oman tehtävänsä suunnitteluvaiheessa. Kuitenkin paikan päällä asiat vähän muuttuivat ja joku sitten kuitenkin teki enemmän kuin toinen, mutta sekään ei menoa haitannut. 
Lapset olivat todella innoissaan satupolusta ja olivat aina täysillä mukana kaikissa leikeissä, joitakin leikkejä mentiin jopa useampaan otteeseen. Lapset tykkäsivät myös satupolun loppuhuipennuksesta, joka oli tiputanssi :) 

Saimme positiivista ja hyvää palautetta eskariopettajilta mm. siitä, kuinka hyvin pidimme ryhmän kasassa ja innokkaana koko tunnin ajan. Eskariopettajat kovasti kyselivät meiltä, koska tulemme seuraavan kerran pitämään tuollaista! Olen myös tyytyväinen omaan työhöni. Hoidin omat työni hyvin suunnitteluvaiheessa ja toteutuksessa. Toteutuksessa autoin myös toista ryhmäläistä opastamaan lapsille leikin sääntöjä. 

Parantamisen varaa tietenkin aina löytyy, niinkuin tästäkin. Olimme jo kauan puhuneet ryhmässä, että jokaisella voisi olla oman linnun värinen pukeutuminen ja siivet lisäksi. Kaikilla oli kyllä hienosti oman linnun väriset vaatteet, mutta siivet jäi kaikilta muilta uupumaan paitsi Sonjalta. Myös liikuntasali missä tämän satupolun pidimme, olisi voinut olla vähän enemmän teeman mukainen. 

Kuitenkin olen todella tyytyväinen ja haluaisin kovasti tehdä tälläisen satupolun uudelleen!! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

3 & 4 & 5 viikko Petäyksessä

Olen ollut Petäyksessä nyt yhteensä 5 viikkoa ja aika on mennyt kyllä hurjaa vauhtia eteenpäin. Kolmannella viikolla oli ensimmäiset kerr...