keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Kestävä Kehitys: Majatalo Puukarin Pysäkki



Ekologinen kehitys:

Majatalon omistajien arvomaailma perustuu luonnon kunnioitukselle. Majataloa ympäröivän luonnon kuormittaminen on pyritty minimoimaan ja ympäristövaikutukset ovat tarkkaan mietitty. Tilan pellot ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä, lampaat pitävät perinnemaisemaa yllä laiduntamalla ja lämpö maatilalle tuotetaan hakkeen avulla. Myös maatilalla syntyvä jäte kierrätetään tehokkaasti ja maatilalla ylläpidetään entisajan työtapoja. Ekologisuus näkyy maatilan arjessa pieninä, mutta tärkeinä tekoina.
Majatalo on myös mukana Suomen luomumatkailuyhdistyksessä ECEAT Suomi Ry:ssä, joka edistää ja kehittää ympäristövastuullista matkailua, joka tukee mm. luomuviljelyä, luonnon- ja ympäristönsuojelua ja kestävää maankäyttöä.


Taloudellisuus:

Maatila ja majatalo työllistää omistaja pariskunnan lisäksi yhden kokoaikaisen ja kolme sesonkiapulaista.


Sosiaalinen ja kulttuurinen kehitys:

Yrityksen omistajat ovat aktviisesti mukana erilaisissa järjestötoiminnoissa ja yhteisöissä.
Yritys arvostaa myös paikallisia tuotteita ja perinteitä. Majatalon raaka-aineet ruokaan tulevat omasta maasta/maatilalta, joten majatalossa oikeasti tiedetään mistä ruoka tulee.



Eettinen ja Esteettömyys:

Majatalo sijaitsee Joensuu- Kajaanitien varressa 6-tiellä, Valtimon kirkonkylässä.

Tietoa majatalosta saa niiden netti- ja facebook sivuilta, sivut ovat todella kiinnostavat ja helposti luettavat. Nettisivut ovat mahdollista saada myös monelle eri kielelle (suomeksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja venäjäksi.)

Lemmikkieläimet majatalossa ovat sallittuja ja liikuntarajoitteisille löytyy lisäpalveluita.


Tässä linkki Majatalon esittely videoon :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

3 & 4 & 5 viikko Petäyksessä

Olen ollut Petäyksessä nyt yhteensä 5 viikkoa ja aika on mennyt kyllä hurjaa vauhtia eteenpäin. Kolmannella viikolla oli ensimmäiset kerr...