tiistai 20. joulukuuta 2016

Iittalan lasimäki

          
Mikä / mitkä ovat mielestäsi Iittalan mäen vetovoimaisimmat kohteet? Miksi?

Mielestäni Iittalan vetovoimaisimmat kohteet ovat Kultasuklaa tehdas ja itsessään lasinpuhallus. Kultasuklaan tehtaassa pääset näkemään lasiseinän avulla kuinka suklaata valmistetaan ja tietenkin pääset ostamaan myös itse suklaata. Toinen Iittalan vetovoimaisin kohde on mielestäni lasinpuhallus. Sitä on mahdollista päästä katsomaan parvelta, tilaan jossa ammattilaiset lasinpuhaltajat tekevät työtään. Todella mielenkiintoista mielestäni! :)


Mitä mielestäsi pitäisi parantaa?

Mielestäni itse yrityksissä ei ole mitään parannettavaa, mutta opasteita voisi olla enemmän, esim lasinpuhallus tehtaalle. Ja lasimäellä voisi olla enemmän joulukoristeita näkyvillä näin joulun aikaan.


Millaisia tapahtumia alueella järjestetään?

Monia erilaisia näyttelyitä, joulunavaus, kesänavaus, finlaysonin pop up myymälä, lasinpuhalluskilpailu ja pääsiäistapahtuma.


Iittalan Lasimäki

Ota selvää montako liikettä alueella on ja mikä / mitkä palvelut mielestäsi täydentäisivät vielä alueen tarjontaa?

Alueella on 10 liikettä:

Iittala Outlet
Naivistit Iittalassa
Kultasuklaa
Keramiikkapaja Anubis
Iittalan lasitehdas
Desingmuseo Iittala
Kukka- ja sisustuspuoti Soma
Iittalan Kirja ja Paperi
Lasimäen Ravintola
Moda Italia Outlet & Korukoru

Iittalassa on mielestäni hyvä määrä palveluita, enkä lisäisi sinne enää mitään.


Alla vähän kuvia :)













keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kuvia työpaikastani:

 




Mierolan Silta Cafen logo




  


                                      






Mierola tunnetaan isoista ja herkullisista annoksista. Tässä vähän kuvia Mierolan antimista:)

Aurapossu


Bearnaisebroileri


Broilersalaatti


Satamapihvi




Vitriinit täytetään joka aamu tuoreilla leivonnaisilla. Vitriinissä olevat tuotteet on tehty joko Mierolassa tai Viialan leipomossa.


Mierolasta löytyy pihapiiristä myös jäätelökioski, mikä on myös hyvin suosittu kuumina kesäpäivinä:)




maanantai 30. toukokuuta 2016

Tietoa työpaikastani

1. Taustatietoja yrityksestä / organisaatiosta / järjestöstä: 
 Omistaja tai ylläpitäjä: Piia Parri (Rere Oy)
 Toimiala: Ravintola/Kahvilaravintola ja jäätelökioskit
 Perustamisvuosi: Nykyinen yhtiö otettu käyttöön vuonna 2005. (Rere Oy perustettu noin 1990-luvulla.)

2. Liikeidea ja toiminta-ajatus: 

Liikeideana on tarjota asiakkaille nopeasti hinta-laatusuhteeltaan hyvää ruokaa. Vähän niin kuin pikaruoan ja Á la carte ruoan "risteytys", jossa kahvilatoiminta on vahvasti mukana.
 

3. Yrityksen / organisaation / järjestön henkilökunta: koulutus, työkokemus. Mitä taitoja työntekijän tulisi hallita ammatillisen koulutuksen jälkeen? 

Yrityksen henkilökunta koostuu suurilta osin opiskelijoista ja kausityöntekijöistä. Yrityksessä on myös koulutukseltaan terveydenhoitaja ja ravintolakokki, joka on käynyt yritysjohtamisen erityisammattitutkinnon

Työntekijän täytyy hallita koulutuksen jälkeen asiakaspalvelutaidot, toiminta ongelmatilanteissa, sitoutuminen asiakaspalvelutyöhön ja jokaiseen asiakkaaseen. 


4. Ota selvää seuraavista asioista 

 Miten yritys / organisaatio / järjestö on määritellyt toiminnan laadun ja miten sitä seurataan? 
Yritykselle tärkeintä on asiakastyytyväisyys, tasalaatuisuus, kaikkien tuotteiden laadun on oltava hyvää. Ja tuotteiden valmistaminen pyritään opettamaan kaikille samalla tavalla. esim. jos asiakas on ostanut pannukakkua ja tulee parin viikon päästä toisen kerran ostamaan pannukakkua, niin hän tietää, että se on saman makuista kuin aikaisemminkin.

Kaikki asiakasreklamaatiot käsitellään ja mietitään, että olisiko niissä korjattavaa. Jos sattuu unohduksia ja väärinkäsityksiä, niin se pyritään aina hyvittämään asiakkaalle ja palvelemaan asiakas loppuun asti todella hyvin. 
Henkilökunnalle tiedotetaan asiat työnohessa, ryhmissä, aika ajoin henkilöstöpalavereissa.


5. Miten uusien työntekijöiden perehdyttäminen toteutetaan? 
Uusia työntekijöitä perehdytetään työtilanteissa kiireen keskellä.


6. Miten yrityksessä huolehditaan henkilöstön työhyvinvoinnista? 
Pitämällä työilmapiiri hyvänä, koulutus ja virkistäytymispäivien avulla, hyvällä fiiliksellä ja meiningillä. Yleensä kesän lopuksi on ollut virkistäytymispäivä esimerkiksi Särkänniemessä tai Linnanmäellä. 

Työhyvinvoinnin liikunnallista puolta on tuettu mm. tarjoamalla pidempiaikaisille työntekijöille ennaltaehkäisevää palvelua esim. hierontaa. 


7. Millainen on yrityksen imago (yrityskuva) ja miten sitä tuodaan esille?  
Iso annoskoko, iloinen ja hyvä palvelu + erittäin hyvä asiakaspalvelu, maisema, sijainti, hinta-laatusuhde.  







Tehtäviä työpaikkaan liityen

 

Eli minä olen nyt neljättä vuotta töissä Mierolan Silta Cafessa ja suoritin ensimmäisen ammatillisen näyttönikin siellä nyt toukokuussa. Tuttua hommaa! :)


Miten asiakkaan ja työntekijän turvallisuus on huomioitu?

- Tiedän työpaikkani osoitteen ja osaan tehdä hätäilmoituksen hätänumeroon 112 ja opastaa esim. ambulanssin paikalle. 

 - Minulla on EA1-kortti, joten osaan tarvittaessa auttaa sairaskohtauksen saanutta asiakasta tai työntekijää.  

 - Tiedän missä työpaikallani sijaitsee ensiaputarvikkeet ja alkusammutusvälineet ja osaan myös käyttää niitä.   

 - Tiedän poistumistiet ja kokoontumispaikat vaaran uhatessa.

Noudatan perusturvallisuutta. Asioita jotka pitäisi "maalaisjärjelläkin" tajuta.
- En laita astioita liian korkealle pinoon (etteivät ne kaadu ja vahingoita jotakuta.)
- En laita tavaraa liian ylös riskialttiiseen paikkaan (ettei tavara tipu ja vahingoita työntekijää/asiakasta.)
- Jos huomaan että lattialle on tippunut ruokaa/lattia on märkä pyyhin lattian (että siihen ei liukastu.)
- Varoitan muita työntekijöitä jos jokin esine/tiski/pelti on kuuma (että työkaverini eivät polta itseään.)
- Jos näen työkaverini/asiakkaan tarvitsevan apua esim. jos on vanhempi asiakas kyseessä eikä saa itse kannettua tarjotinta pöytään niin minä autan. (Ettei asiakas vaan satuta itseään jos vaikka vahingossa tiputtaisi tarjottimen.)



torstai 12. toukokuuta 2016

Salibandy turnaus 19.11.2015


Tavastialla järjestettiin tyttöjen koulujen väliset salibandy-turnaukset. Vieraana oli Saimaa, Hyria ja Varala. Itse sain tehtäväksi olla toimitsija Jennan, Emilian ja Eveliina M:n kanssa.

Tapahtumassa onnistui mielestäni se, että kaikilla oli tehtävää ja kaikki oli positiivisella mielellä mukana. Tavastian pelaajalle kävi pelin aikana pieni tapaturma, mutta peli saatiin jatkumaan kun Sonja H. meni hänen tilalleen pelaamaan.

En keksi mitään mitä voisi kehittää, mielestäni tapahtuma onnistui hyvin:) Oli taas kerran mukava erilainen koulupäivä!



Sammutusharjoituksia 5.2.2016

Eli meidän luokalle pidettiin noin 2 tunnin opastus ja harjoitus miten tulipalo sammutetaan. Ensin istuimme luokassa ja kuuntelimme teoria osuuden ja sen jälkeen pääsimme itse kokeilemaan tavallisimpia sammutusmenetelmiä. Teoria osuutta ei melkein kukaan jaksanut kuunnella, kun kaikki odottivat että pääsee itse tositoimiin. Harjoittelimme valvotuissa olosuhteissa käsisammuttimella ja sammutuspeitteellä sammuttamista.





Angry Birds Go Snow!

Angry Birds Go Snow -tapahtuma on kaikenikäisille ihmisille järjestetty talviliikuntapäivä Kantolan tapahtumapuistossa.

Tapatuma alkoi aamusta ja loppui iltapäivällä. Tapahtumassa oli monia erilaisia pisteitä (lumikenkäilyä, pulkkamäkeä, hiihtoa jne.) Itse olin KickBike toimipisteellä. Tykkäsin tapahtumasta, oli taas erilainen koulupäivä ja sai uusia kokemuksia:)


Pukeutumiseni:

Pukeuduin mielestäni hyvin sään mukaan ja otin kotoa vähän varavaatteitakin laukkuuni mukaan. Tapahtumanjärjestäjiltä saimme vielä heijastinliivit. Rintanimikyltin muistin ottaa kotoa mukaan ja pidin sitä koko päivän tapahtuman ajan.


Esivalmistelut tehtäväpisteelläni:

Esivalmisteluita pisteellä missä olin sai tehdä aika paljon. Aamulla kun saavuin paikalle sain ohjeen, että koko rata siirretään toiseen paikkaa ja saisin kolata uuden radan. Ei muutakun lumikola käteen ja hommiin. Sain uuden radan melkein tehtyä kun oman pisteeni vastuuhenkilö tuli kertomaan että saammekin olla sillä pisteellä missä meidän piti alunperinkin olla. Vaihdoimme takaisin alkuperäiselle pisteelle ja aloin kolaamaan rataa leveämmäksi. Kun sain radan kolattua piti aloittaa suunnitella kuinka pitkä rata on ja onko leikkimieleistä kilpailua vai vaan vapaa muotoista potkuilua. Tämän jälkeen piti vielä sopia kellottaminen, hakea palkinnot ja sopia ruokailut eli hommaa riitti.


Asiakkaiden vastaanottaminen:

Kävelin radan lähellä ja kannustin ihmisiä kokeilemaan KickBike -potkuilua. Lasten kohdalla (riippuen lapsen iästä) talutin KickBike pyörää ja juoksin lapsen vieressä samalla kuin lapsi sai potkutella. Kyllä siinä hymy nousi itsellekin huulille, kun huomasi kuinka hauskaa lapsilla siinä oli ja tietenkin positiivisella asenteella olin mukana! :) Aikuisille annoin ohjeet miten pyörä toimii ja aikuisia ei sen koommin tarvinnut taluttaa. Puhelinta käytin, mutta vain ajanottoa varten.


Palaute: En kysynyt palautetta.


Etukäteen tutustuminen omaan pisteeseen:

Luin pari kertaa läpi oman tehtäväpisteen tehtävät fb-sivuille laitetuista materiaaleista. Eli kyllä tutustuin ja tiesin suunnilleen mitä piti tehdä kun sitten tapahtumaan paikan päälle saavuin.


Aktiivisuus:

Olin mielestäni aktiivinen koko tapahtuman ajan. Itselleni ei tullut missään kohtaa väsymystä tai tylsistymisen tunnetta. Arvostin iäkkäämpiä ihmisiä teitittelemällä ja otin rauhassa heidän kanssaan ilman mitään kiirettä.


Loppusiivous:

Siivosin omaa pistettäni loppuun asti ja sen jälkeen menin auttamaan muiden pisteille. Omalta pisteeltäni vein lumikolat, pehmolinnut ja pyörät pois.


Yhteistyö:

Yhteistyö toimipisteelläni sujui todella hyvin, vastuuhenkilöt olivat todella ihania ja luokkalaiseni kanssa ei ollut mitään ongelmaa, vaan kaikki sujui hyvin ja oli kivaa :)


Työajat:

Poistuin toimipisteeltäni pari kertaa, kun hain mehua ja kun kävin syömässä. Sovin työpisteeni vastuuhenkilön kanssa ruokailuaikataulun ja olin takaisin toimipisteellä sovitussa ajassa.


Oma-aloitteisuus:

Olin mielestäni oma-aloitteinen, jos huomasin että jotain puuttuu pisteeltäni, kävin hakemassa lisää. Tai jokin oli kaatunut, kävin korjaamassa ilman että siitä sanottiin jne. Muutenkin olen oma-aloitteinen omissa töissäni ja minulle on sanottukin siitä:)


Mitä opin?

En oikein osaa sanoa. Mielestäni en muuta kuin sen, että suunnitelmat saattaa muuttua pienessäkin ajassa eli opin sopeutumaan nopeasti uuteen tehtävään.





Matkamessut 22.1.2016


Perjantaina matkailualanopiskelijat suuntasivat kohti Helsingin Messukeskusta, Matkamessuille. Mukaan lähtivät matkailun ykköset, kakkoset, osa kolmosista, aikuiset ja muutama opettaja. Pääsimme messukeskukseen sisälle paria tuntia aikaisemmin kuin normaalit asiakkaat. Mielestäni se oli oikein kiva juttu, koska oli aikaa kierrellä ja ihmetellä ennen kuin väenpaljous saapuu. Pisteitä siellä oli joka lähtöön, monista maista ja tietenkin monista Suomen kaupungeista esim. visitOulu.
Oli kiva kierrellä ja tutkia minkälaista voisi olla työssäoppi ulkomailla. Parhaiten jäi mieleeni joidenkin ulkomaalaisten pisteiden eri ihmiset, jotka yrittivät hyvin puhua Suomea ja kertoa suomeksi omasta maastaan. Itselläni jäi maista mieleen parhaiten Bulgaria.

Alla vähän kuvia Matkamessuista :)  













Taitaja9 -kilpailu 28.1.2016

Me matkailualanopiskelijat olimme avustamassa Taitaja9- kilpailun järjestäjiä. Siellä meillä oli paljon tehtävää mm. ohjausta, kellottamista ja opastamista. Jokainen matkailualanoppilas sai oman ryhmän, josta huolehtii koko kilpailun ajan. Opastin oman ryhmäni auditoriosta areenalle, sieltä syömään ja takaisin.

Omassa ryhmässäni oli kaksi poikaa ja yksi tyttö. Ensin minua jännitti, mutta kun enemmän tutustuin ryhmäläisiini niin juttu sujui hyvin ja oli mukava olla heidän kanssaan koko kilpailun ajan.
Ryhmäläiseni pärjäsivät oikein hyvin kilpailuissa ja pääsivät vielä loppufinaaleihinkin! :)

Tämä oli ensimmäinen opasjuttu missä olen ollut ja tykkäsin kyllä kovasti! Ryhmäni oli kiva, päivä oli kiva ja kaikki sujui hyvin:)

Alla yksi kuva, kun joukkueet ovat tekemässä tehtäviä.

(kuvia tulee lisää, kun saan siirrettyä ne koneelle!!)

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Perheloma



Torstai 8.12.



~Klo.14:00 Lähtö Haminasta

(Matka 122km  1h 35min)
   
~Klo .15:45 Saapuminen Imatralle, ravintola Buttenhoffiin.
- ruokaan menee rahaa 84€
- http://www.buttenhoff.fi/fi/

~Klo.17:00 Lähtö hotellille ravintolasta

(Matka 6,4 km 10 min)

~Klo.17:15 Saapuminen ja sisään kirjautuminen Imatran kylpylä hotelliin. 
 - 190€ yö
 - Majoitus sisältää aamupalan
 - https://booking.imatrankylpyla.fi/reserve/fi

~Klo.18:00  Perhe menee yhdessä uimaan kylpylä Taikametsään.

~Klo.21:00 nukkumaan meneminen

Koko päivään meni rahaa 318,94 € 




Perjantai 9.12.

~Klo.9:00 aamupala hotellissa

~Klo.12:00 huoneen luovutus

~Klo.12:15 Lähtö Heinolaan.

Matkalla kaupassa käyminen n.53,51€

(Matka 188km 2,5h)

~Klo.15:00  Heinolassa keilaamassa
- 20€
- http://www.valopallo.fi/hinnasto

~Klo.16:00 Matka jatkuu kohti Härkäniemeä.

(Matka 101km 1,16 h)

~Klo.17:30 sisäänkirjautuminen Härkäniemi Cottages 
 - 120€ yö
 - Oma keittiö, aamupala tehdään itse
 - http://www.booking.com/hotel/fi/ha-rka-niemen.fi.html?aid=311095;label=tertti-manor-Tilwk4gGujUu2ce1a_l65wS24316171629%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atikwd-21377279043%3Alp1005577%3Ali%3Adec%3Adm;sid=a12e5136c55d801f472060c1bb36a5fe;dcid=1;checkin=2016-12-08;checkout=2016-12-09;dest_id=-1377328;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;no_rooms=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=3621c9eb486d48ab29ce0d56e71190a334ff84ebX1;type=total;ucfs=1&#policies

~Klo.18:30 Omatoiminen illallinen kaupasta ostamilla ruuilla. Jonka jälkeen perheellä on perheen keskeistä vapaa-aikaa loppu ilta.

Koko päivään meni rahaa 294.66€






Lauantai 10.12

~Klo.10:00 Herätys ja omatekoinen aamupala (loput kaupasta ostetut ruuat käytetään)

~Klo.10:30 Lähtö Messilään

(Matka 147km 1,5h)

~Klo.12:20 Sisäänkirjautuminen Messilä Camping
- 200€
-http://www.booking.com/hotel/fi/messila-camping.fi.html?aid=311095;label=tertti-manor-Tilwk4gGujUu2ce1a_l65wS24316171629%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atikwd-21377279043%3Alp1005577%3Ali%3Adec%3Adm;sid=a12e5136c55d801f472060c1bb36a5fe;dcid=12;age=10;checkin=2016-12-10;checkout=2016-12-11;dest_id=-1373945;dest_type=city;dist=0;group_adults=3;group_children=1;no_rooms=1;req_adults=3;req_age=10;req_children=1;room1=A%2CA%2CA%2C10;sb_price_type=total;spdest=ci%2F-1373945;spdist=6.5;srfid=b815803c5281252cd39c0d9dcde9c5968e57b1daX7;type=total;ucfs=1&

~Klo.14:00 Patikoimista Messilä Camping luonnossa.

~Klo.17:00 Syömään ravintola Kettuun ja Kanaan.
- Ruokaan menee noin 35€
- https://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g230039-d2207761-Reviews-Restaurant_Kettu_ja_Kana-Heinola_Tavastia_Proper.html
 
~Klo.18:00 Takaisin majoituspaikassa ja illalla vapaa-aikaa.

Koko päivään meni rahaa 286,45€


Sunnuntai

~Klo.10:00 omatoiminen aamupala

~Klo.11:00 lähtö Lahden hiihtomuseoon
Koko perheeltä sisäänpääsy 14€

~Klo.15.00  Ruokailu Prisma Cafe Launessa.
- Koko perheeltä menee rahaa noin 45€
- http://www.raflaamo.fi/fi/lahti/prismacafelaune

(Matka 117km 1,35h)

~Klo.16:00 Takasin Haminassa

Koko päivään meni rahaa 99,95€


Reissussa meni rahaa 1000€

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Elämyksiä ja kivoja asioita.



Mierolassa kuvattu hieno maisema



 




Kesäreissu mopoautolla Alavudelle kaverini kanssa.



 



Costa Dauradan matka viime kesänä.

 

 


Alanya, Club Paradiso
Perheen kanssa lomamatka 






 










tiistai 2. helmikuuta 2016

Suomen Latu -järjestö



Mikä tämä järjestö on?
- Suomen Latu on järjestö, joka tarjoaa hyödyllistä ulkoilu-, terveys- ja kuntoliikuntaa.


Miksi se on olemassa?
- Se edistää jokamiehenoikeuksien säilymistä ja kannustaa ihmisiä enemmän harrastamaan liikuntaa ulkona.


Mitä palveluja se tuotaa?
- Yritys tuottaa monia luonto- ja liikuntaohjelmapalveluita kaiken ikäisille. Esim: melontaa, maastorullaluistelua, geokätköilyä, frisbeegolffia, sauvakävelyä ja retkeilyä.


Missä sosiaalisessa mediassa Suomen Latu esiintyy?
- Suomen Ladulla on oma Facebook ja Instagram. Facebook on tosi hyödyllinen markkinoinnin kannalta ja sieltä saa paljon ideoita ulkoliikuntaan liittyen.


Suomen Latu -järjestö ei ole minulle aikaisemmin tuttu, mutta nyt olen saanut kiinnostusta tutustua tähän lisää:)

 

3 & 4 & 5 viikko Petäyksessä

Olen ollut Petäyksessä nyt yhteensä 5 viikkoa ja aika on mennyt kyllä hurjaa vauhtia eteenpäin. Kolmannella viikolla oli ensimmäiset kerr...