tiistai 27. lokakuuta 2015

Tulevaisuuden trendit


      

Luontomatkailu:


                                               



 

Liikuntamatkailu:

Liikuntamatkailussa matkailijat hyödyntävät erilaisia liikuntapalveluita ja -tuotteita. Matkojen motiivina on osallistua liikunnallisiin tapahtumiin ja liikunta-aktiviteetteihin. Liikuntamatkoja on monenlaisia esim. pyöräilymatkat, kiipeily- ja yleisurheilumatkat ja uintimatkat.


 





Hyvinvointi- ja terveysmatkailu:





Ruokamatkailu:


Ruokamatkailu tarkoittaa matkailua, jossa pääosassa on ruoka ja ruuan aiheiset elementit. Erittäin tärkeää ja isossa osassa on myös matkailijoita palvelevien ihmisten asenne ja tapa toimia. Myös ympäristö, jossa tuotteet tuotetaan ja kulutetaan on iso osa ruokamatkailua. Erä- ja nuotioruokailumatkat ja olut- ja viinimatkat ovat suosittuja teemoja ruokamatkailuun.
   Ruokamatkailu ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruokailemista ja ruokaa, siihen voi kuulua paljon muutakin:
- Ruokien hankintaa luonnosta. Esim. sieni- ja marjaretket, kalastusretket ja lypsäminen.
- Ruokakurssit, joissa valmistetaan ja opetellaan esim. leipomista, savustamista, nuotioruokien tekoa, juustonvalmistamista ja erilaisten kalojen käsittelyä.
- Ruuan historiasta ja itse ruuasta perinteitä ja tarinoita.
- Ruoka- ja juomalaulut ovat myös isosti mukana ruokamatkailussa.


                                     
                               






Kulttuurimatkailu:

Kulttuurimatkailussa matkailijoilla on halu päästä kokemaan erilaisia alueita, kulttuureja ja elämäntapoja. Kulttuurimatkailu on lähinnä vierailuja gallerioissa, vanhoissa linnoissa, taloissa ja museoissa. Matkat konsertteihin, festivaaleihin ja taidetapahtumiin ovat myös kulttuurimatkailua.

 

 

 

Seikkailu-/extremematkailu


Matkailija joka haluaa jännitystä, vähän pelkoa, kokeilla rajojaan ja ottaa riskejä on oikea ihminen seikkailumatkoille. Seikkailumatkat keskittyvät useasti johonkin vaativaan lajiin. Esimerkiksi; koskenlaskuun, kiipeilyyn tai erilaisiin pyörämatkoihin (maasto- ja kilpapyöräily).
Seikkailu- ja extremematkoilla tunnusmerkkejä ovat: vaara, uuden oppiminen, epävarma lopputulos, irrottautuminen ja pako arjesta, uusien asioiden oppiminen, riski, haasteet sekä jännitys. 
Myös uhkapelimatkat kansainvälisillä markkinoilla sisällytetään seikkailumatkoihin.


                                 
                                     
                                             

Työ vielä kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

3 & 4 & 5 viikko Petäyksessä

Olen ollut Petäyksessä nyt yhteensä 5 viikkoa ja aika on mennyt kyllä hurjaa vauhtia eteenpäin. Kolmannella viikolla oli ensimmäiset kerr...