tiistai 17. huhtikuuta 2018

1 & 2 viikko Petäyksessä


Niinkuin otsikosta jo huomaa uusi harjoittelupaikkani on Petäys Resort. Olen ollut siellä nyt kaksi viikkoa ja ainakin tähän mennessä olen tykännyt kovasti! :)

Aloitin työssäoppini toissa keskiviikkona ja ensimmäinen päiväni meni oikein hyvin. Sivusta seurailin mitä kukin tekee ja yritin sisäistää minulle kerrottavat asiat. Loppuviikosta pääsin hetkeksi seuraamaan mitä kerrossiivouksessa tapahtuu ja pääsin "purkamaan" huoneita. Muuten olin joka päivä töissä ja se oli myöskin aikalailla sivusta seuraamista ja talon tavoille oppimista.


Toisella viikolla olin jo hyvin sisäistänyt talon asioita ja osasin jo itsekin tehdä jotain.
Tiistaina pääsin mukaan koulutukseen, jossa opetettiin miten hotellin uutta varausjärjestelmää käytetään, nyt kun Hotellinxin Suite vaihtui Hotellinxin pilvipalveluun. Minulle se on ihan hyvä juttu, koska nyt olen tavallaan vähän enemmän "samalla viivalla" muiden kanssa, kun en enää paljoa muista koulussa opetetuista jutuista koskien varausjärjestelmää.

Keskiviikkona oli ensimmäinen aamupalavuoro ja herätys oli silloin 4.30... Kuitenkin aamupalan tekeminen onnistui hyvin, oli mukavaa ja asiakkaille maistui. :) Päivällä kattasin myös ruokapöytiä illan Ála cartea varten.

Viikon loppupuolella sain olla enemmän koneella ja tein jo lähtevälle asiakkaalle omatoimisesti check out´in.
Check in´issä seurailin vielä vähän vierestä miten homma toimii, pääsin kuitenkin antamaan asiakkaalle huoneen avaimen ja toivottamaan lämpimästi tervetuloa.
Pääsin myös vastaamaan ensimmäistä kertaa puhelimeen ja onnistuin tekemään varauksen. Olin tyytyväinen itseeni, kun kehityn tekemisissäni koko ajan :)

Yleisesti ottaen nämä kaksi edellistä viikkoa ovat sujuneet oikein hyvin (ainakin mielestäni). Olen oppinut suht lyhyessä ajassa jo ihan hirveän paljon kaikkea ja osaan omatoimisestikin tehdä jo asioita. Uuteen varausjärjestelmään olen nyt päässyt kunnolla tutustumaan ja osaan tehdä itse jo varauksen koneelle ja kaikkea muuta. Ei se olekkaan niin vaikeaa, mitä aluksi luulin. Välillä jopa multa kysytään apua liittyen varausjärjestelmään ja on kiva osata ja voida auttaa. (Kyllä me siellä välillä yhdessä sählätäänkin, mutta ei enää niin paljon kuin alussa :D )

Päivät Petäyksessä menee yleensä tosi nopeasti ja vaikka asiakkaita ei ihan koko ajan ole, tekemistä löytyy silti.
Teen 40 h / viikko, eikä se ole paha, kun pitkiä päiviä aikasemminkin olen tehnyt, mutta joka päivä 5.30 herääminen on minulle tuskallista. En ole ollenkaan aamuihminen, eikä illalla aikasin nukkumaan meneminen ole ikinä onnistunut. Joten olen myös huomannut kuinka rankkaa tämä kaksi viikkoa minulle on ollut. Kun töistä pääsen en jaksa tehdä oikeen mitään ja sitten jo nukahdankin sohvalle päikkäreille, kun kova väsymys painaa päälle ja siinä menikin sitten loppupäivä.

Kuitenkin paikasta tykkään ja henkilökunta on todella mukava, eivätkä he ole ainakaan vielä hermoja mun kanssa menettänyt! :D













3 & 4 & 5 viikko Petäyksessä

Olen ollut Petäyksessä nyt yhteensä 5 viikkoa ja aika on mennyt kyllä hurjaa vauhtia eteenpäin. Kolmannella viikolla oli ensimmäiset kerr...