perjantai 27. tammikuuta 2017

Rentoutushetken itsearvointi


Meidän rentoutus pidettiin 23.11.2016 ja minun lisäksi rentoutusta oli pitämässä Jenna ja Eveliina. Rentoutuksestamme sai nauttia matkailualan aikuisopiskelijat ja rentoutus pidettiin meidän matkailualan luokassa 203 i-rakennuksessa.

Suhtaiduimme Jennan ja Even kanssa heti koko hommaan positiivisin ja odottavin mielin. Tuntityöskentely sujui loistavasti ja kaikilla oli saman verran hommaa, eikä hommien jakamisissa tullut riitaa tai mitään muutakaan ongelmaa.

Tarina
Tarina oli mielestäni todella hyvän mittainen ja saimme tarinan hyvin yhdessä keksittyä, eikä se ollut edes hirveän vaikeeta! :D

Kutsu
Kutsumme oli "mukaansa tempaava" ja kirjoitimme tekstin kutsuun niin, että asiakasta kiinnosti se lukea. Lisäsimme vielä hauskan kuvan kutsuun, jossa oli sammakko loikoilemassa riippumatolla, joten kutsu oli kyllä erittäin teemaan sopiva.

Äänimaailma
Itse olin rentouksessa lukijana ja mielestäni se meni erittäin hyvin! (Vaikka itse sanonkin) Alussa oli ehkä ihan pientä jännittystä lukemisesta, mutta kun aloin lukemaan, se sujui vaivatta ja pienikin jännitys hävisi :)
Ainoa miinus äänimaailmassa oli se, että linnun viserrys jäi soimaan myös tarinan sukellus kohdassa, kun oltiin veden alla. Hups! Saimme siitä vähän palautettakin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun rentoutus tehtiin niin ei kaikki voi nappiin mennäkkään:)

Pukeutuminen
Kaikilla piti olla Matkailukillan huppari päällä, mutta minä hölmö olin juuri laittanut sen pesuun ennen rentoutusta, joten olin mustalla paidalla, kun Jenna ja Eve oli hupparilla.

Blueprint
Blueprint oli todella onnistunut ja kaikki hommat otettiin siinä huomioon, paitsi kynät unohtui merkata tarvikkeeksi palautteen keräämis kohtaan. Ei ollut muuta korjattavaa :)

Kiitoslahjat
Kiitoslahjoissa tuli vähän ongelmia, koska meillä vaihtui luokka kesken rentoutuksen suunnittelun. Kiitoslahjamme oli söpö turkoosista paperista leikattu vene, jota monta kertaa korjailimme, koska olimme kerenneet aina kirjoittaa lahjoihin luokan tunnuksen, joka sitten kuitenkin vaihtui. Lopulta päädyimme tekemään kokonaan uudet kiitoslahjat ja ne onnistuivat hyvin.


Sanallinen viestintä oli meidän kolmen kesken erittäin hyvää ja asiakkaille puhuimme ystävälliseen ja mukavaan sävyyn. Sanaton viestintä sujui omalta osaltani hyvin. En ollut hermostunut, koska olen esiintynyt koko ikäni ja ihmisten edessä puhuminen ei minua pelota tai hermostuta. Jennalla ja Evella huomasin pientä hermostuneisuutta ja epävarmuutta, mutta sekin sitten hälveni rentoutuksen loppua kohti. Asiakkaille tietenkin hymyiltiin ja oltiin iloisella mielellä.

Kokonaisuus mielestäni onnistui erittäin hyvin. Saatiin kaikki jutut palautettua opettajalle silloin kuin pitikin ja kaikki ryhmässä tiesi oman tehtävänsä. Aikataulu meni myös loistavasti, blueprintin mukaan ja rentoutus oli juuri annetun ajan mittainen. Kehitettävää on mielestäni ainoastaan elekielen vahvistamisessa, kuvat jotka vaihtuivat taululla olisi voinut jättää pois ja linnun ääni myös pois, kun tarinassa ollaan veden alla. Muuta kehitettävää en keksi. Olen todella iloinen ja tyytyväinen, että tämä onnistui todella hyvin ja rentousta oli myös kiva suunnitella ja tehdä! :)






torstai 19. tammikuuta 2017

Liikuntamatkailu


AKTIIVINEN


- Hohtokeilaaminen Aulangolle ja Fresnossa syöminen. 
- Perjantaina 7.10.2016.  
- Liikkuminen tapahtuu koulun pakettiautoilla
Koululta lähdetään Aulangolle klo 11.40 ja matkaan menee noin 15 min. 
- Hohtokeilaus on klo 12.00-13.00 ja rata maksaa 32€ / 55 min. 
- 12 henkilöä eli 4 ihmistä / rata (kolme rataa), jotka maksavat 32+32+32=96€
- Keilaamisen jälkeen mennään autoilla Hämeenlinnan keskustaan Fresnoon. 
- Fresnossa syödään noin kello 13.15- 14.15 ajan ja ruokailu tulee maksamaan kaikilta noin 240€ (jokaiselle varattu 20€ ruokaan)
- Koululla takaisin viimeistään kello 15.00.
- Yhteensä reissuun menee 336€.

Turvallisuusriskinä on keilapallon putoaminen varpaille, liukastuminen keilakengillä ja pallon taaksepäin heitto toisen ihmisen jaloille.


PASSIIVINEN


- Helsinkiin syömään ravintola Don Corleoniin, jonka jälkeen katsomaan Jokerit-Barys Astana ottelua.
- Tiistaina 24.1.2017.
- Liikkuminen tapahtuu koulun autoilla.
- Kokoontuminen Punaportin parkkipaikalla ja siitä lähtö Helsinkiin klo 14.00 ja matkaan menee noin 1,5 h.
- Saapuminen Helsinkiin, Kamppiin ravintola Don Corleoniin noin klo 15.30.
- Don Corleonessa ruokailuun menee rahaa noin 240€ (jokaiselle varattu ruokaan 20€)
- Ruokailusta lähdetään niin, että keritään Hartwall areenalle kello 18.00 (peli alkaa 18.30)
- Peliin liput maksavat 12.50 €/henkilö (alakatsomon eturivit) eli liput maksavat yhteensä 150€.
- Koululla takaisin viimeistään kello. 23.00
- Yhteensä rahaa menee 270€.

Turvallisuusriskinä on Hartwall areenalla porukasta hukkuminen, autolla kolari ja tukehtuminen ruokaan.


NOSTALGINEN


- Kävely ja fiilistely Ahvenistolla.
- Perjantaina 7.10.2016
- Koululta Ahvenistolle lähtö klo. 12.00
- Kulkeminen koulun pakettiautoilla. Matkaan menee noin 10 minuuttia.
- Perillä Ahvenistolla n. klo 12.10. Ahvenistolla kävellään ympäriinsä ja paistetaan makkaraa nuotiolla.
- Kaikki syö 2 makkaraa. (eli kolme makkarapakettia, yksi paketti maksaa noin 2€)
- Ahvenistolla kuluu aikaa n. 2 h
- Ahvenistolta lähdetään viimeistään klo 14.30
- Yhteensä rahaa menee 6 €.


Turvallisuusriskeinä on itsensä polttaminen nuotiolla tai nilkan nyrjähtäminen kävellessä.















3 & 4 & 5 viikko Petäyksessä

Olen ollut Petäyksessä nyt yhteensä 5 viikkoa ja aika on mennyt kyllä hurjaa vauhtia eteenpäin. Kolmannella viikolla oli ensimmäiset kerr...